Bieren en meer

De afgelopen jaren zijn in wisselende volgorde 4 biersoorten, bierviltjes, bierglazen (2 verschillende opdrukken) en een bier likorette op de markt gebracht. De ene keer in 33cl flessen, de andere keer ook in grote 75 cl flessen, per stuk, in een geschenkkoffer, in 6-pack verpakking of in dozen van 24 flesjes.

Er zijn vier bieren:
Gouwe Hefbrug, Gouwe Veenbonk, Gouwe Rietpluim en Gouwe Glinster.

Gouwe Hefbrug wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het is een bier van hoge gisting op de fles, bevat 5% alcohol, is amberkleurig en valt daarmee in de biercategorie licht smalbier (klasse A type Irish Red Ale). Gouwe Hefbrug is fruitig en hoppig van geur en is moutig met een vleugje caramel van smaak. Het bier is mooi in balans en zeer toegankelijk van smaak. Het recept heeft zich in 2009 al bewezen! In 2009 won het de 2de prijs bij het Open Nederlandse Kampioenschappen amateurbierbrouwen (ONK) en de 3de bij het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap.

Gouwe Veenbonk is net zo donkerbruin als de veenbonken die met regelmaat loskomen van de bodem en ronddrijven in de Gouwe. Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten! Het bevat 7% alcohol en valt daarmee in biercategorie donker dikbier (klasse D type Dubbel).

Gouwe Rietpluim is een ongefilterd witbier en heeft daardoor een van nature troebele witgele kleur. Het bier bevat een frisse citrussmaak en ruikt naar verse hop. Gouwe Rietpluim is gemaakt van water, pilsmout, tarwemout, havervlokken, 3 soorten hop, korianderzaad en gist en bevat 5% alcohol.

Gouwe Glinster is een licht biertje met 4% alcohol. De ondergaande zon glinstert op het water van de Gouwe. De monumentale hefbrug wordt prachtig goudgeel verlicht. We nemen een biertje. Gouwe Glinster is goudgeel van kleur en bevat bloemige en fruitige aroma’s, afkomstig uit de Amerikaanse hopsoort Citra.

Gouwe Geschenkkoffer met wisselende biersoorten

Eenmalig is van het Gouwe Bier een likorette gemaakt. De likorette heeft een oranjerode kleur afkomstig van het bier Gouwe Hefbrug, biertype Irish Red Ale, en bevat 14,5% alcohol. De bier likorette bevat de mooie honingachtige karamel smaak van het bier en tevens een frisse citroen- en sinaasappelsmaak. Elke fles heeft een uniek flesnummer. Eenmalig zijn er slechts 125 flessen van gemaakt, waardoor elke fles echt uniek is!

Gouwe Bier Likorete

Een eigen bierglas en bierviltje mogen natuurlijk niet ontbreken. De eerste serie glazen had een 1-kleurige donkerblauwe opdruk. De tweede serie en huidige glazen hebben een 2-kleurige subtielere opdruk, zoals hieronder weergegeven.

Glas Gouwe Bieren
Bierglas Gouwe Bieren
Bierviltje

Proost op onze Gouwe Bieren!